De praktijk

In onze algemene praktijk voor tandheelkunde en implantologie werden de meest uiteenlopende behandelingen uitgevoerd. Daarvoor beschikten wij over uiterst moderne apparatuur en technieken, met als doel de patiënt zo goed mogelijk te behandelen.
Behandelingen die in de praktijk werden uitgevoerd waren o.a.:

  • Restauraties (vullen van gaatjes)
  • Implantologie (implantaten)
  • Kronen, bruggen en facings
  • Volledige gebitsprothesen, partiële – en frameprothesen
  • Endodontologie (wortelkanaalbehandeling)
  • Cosmetische tandheelkunde

Om patiënten een zo volledig mogelijk tandheelkundig pakket aan te bieden werken wij nauw samen met kaakchirurgen, mondhygiënisten, orthodontisten en tandtechnici.

Bezoek

Bij elk bezoek aan een zorgverlener dient u mee te nemen:

  • een geldig legitimatiebewijs
  • het pasje van uw zorgverzekering

Burgerservicenummer (BSN). Wat betekent dit voor u?

Bij de eerste afspraak met een zorgverlener moet u zich kunnen legitimeren. Dat kan met een geldig paspoort, Nederlands rijbewijs, identiteitskaart of vreemdelingendocument.
Zo weet uw zorgverlener zeker dat u degene bent die hoort bij het BSN en de andere gegevens in zijn administratie. En mag hij uw BSN gebruiken bij het uitwisselen van uw gegevens. Per 1 juni 2009 is uw zorgverlener dit zelfs wettelijk verplicht.
Bij volgende afspraken kan uw zorgverlener opnieuw om uw legitimatie vragen. Neem daarom altijd een geldig identiteitsdocument mee.
Zie ook de informatie  Invoering en gebruik BSN (Burger Service Nummer) en BSN in de zorg.

Behandelingen

Restauratieve behandelingen

In de praktijk wordt voor het maken van kronen, inlays en facings gewerkt met geavanceerde materialen zoals porselein en zirkonium. Hier vindt u enkele voorbeelden van restauratieve behandelingen.

Röntgenfoto’s

Tijdens een controle of behandeling is het belangrijk dat de tandarts een goed beeld krijgt van uw gebit. Indien nodig worden er daarom röntgenfoto’s gemaakt. Digitale röntgenfoto’s hebben een lage stralingsbelasting en zijn direct beschikbaar om te bekijken en met de patiënt te bespreken.

De foto’s laten zien wat we met het blote oog niet altijd kunnen zien, maar waar u wel veel last van kunt krijgen. Denk bijvoorbeeld aan een beginnend gaatje onder een vulling, een ontsteking onder een kroon of brug, etc. Dankzij de foto’s kan voorkomen worden dat iets kleins zich ontwikkelt tot een groter probleem. Dat bedoelen we met ‘doelmatige zorg’: het is uiteindelijk goedkoper om in een vroeg stadium een beginnend gaatje te behandelen, dan in een later stadium een wortelkanaalbehandeling uit te voeren.

Er zijn drie typen röntgenfoto’s. De kaakoverzichtsfoto of orthopantomogram (afgekort OPT), de kleinere bitewings en de solo. Op de grote overzichtsfoto’s zien we alle wortels en het kaakbot van uw gebit. Ze geven ons informatie over eventuele ontstekingen, de kwaliteit van uw kaakbot en de stand of ligging van uw verstandskiezen. Dankzij de bitewings komen we gaatjes tussen kiezen en onder vullingen op het spoor. Een solo-opname maken we als we meer informatie nodig hebben over één bepaalde tand of kies. Het is meestal voldoende om eenmaal in de twee drie jaar bitewings te maken en eenmaal in de vijf jaar een grote overzichtsfoto (zie afbeelding hieronder).

3D Röntgen – CT scan

Wij hebben ruime ervaring met het 3D röntgenapparaat, ook wel CBCT genoemd, waarmee naast een gewone OPT ook 3D opnamen kunnen worden gemaakt. Dit is met name handig voor implantaatbehandelingen. Door de 3D beelden is goed te bepalen waar de zenuwbanen lopen, hoeveel bot er is, hoe de conditie van het bot is en meer. Ook bij zenuwbehandelingen is een 3D opname een uitstekende hulp bij het zichtbaar maken van de verschilende wortels en kanalen.  Een 3D opname geeft meer informatie waardoor een betere diagnose mogelijk is.

 

Meer informatie over röntgenopnamen is ook na te lezen via deze link.

Informatie voor patiënten, van tandartsen

Alles over het gebit, voor patiënten, van tandartsen